A A A A

Al onze filmpjes vind je op onze YouTube kanaal. Veel kijkplezier!

'PMD sorteren is kinderspel'

Voortaan is pmd sorteren kinderspel in de twintig gemeenten waar Haviland de afvalophalingen verzorgt. Onze pmd-reporter David Michiels bezocht, samen met zijn cameraman Raymond De Saegher, tussen 21 mei en 25 juni 2016 een twintigtal gemeentelijke evenementen. Onze reporter bracht de sorteerregels aan de man en loodste de inwoners massaal naar de website www.juistsorteren.be. Van zodra de deelnemers 10 op 10 haalden in onze sorteerwedstrijd konden ze hun gegevens achterlaten en maakten ze kans op één van onze 44 prijzen. In totaal hebben 1676 inwoners deelgenomen aan de wedstrijd.


Iedere campagnedag werd een winnaar bekendgemaakt op onze Facebook-pagina. Uiteindelijk mochten we 44 winnaars gelukkig maken met een prijs uit onze prachtige prijzenpot. De prijzenpot bestond uit 33 kampeerpakketten, 10 smartphones en een waardebon voor een elektrische fiets. De hoofdprijs een, cheque ter waarde van 2.000 euro voor de aankoop van een elektrische fiets, gaat naar J. Demunter uit Buizingen (Halle).


Filmpjes en sjoelbakken

Met de campagne ‘Pmd sorteren is kinderspel’ wilden we, in samenwerking met onze gemeenten en Fost Plus, aantonen dat de pmd-regels helemaal niet zo moeilijk zijn en iedereen ze kan naleven. De P staat enkel voor plastiek flessen, de M voor metalen verpakkingen en de D voor drankkartons. Als je dit in het achterhoofd houdt, weet je wat er in de blauwe zak mag en wat niet. Om onze inwoners aan te zetten om mee te doen, maakten onze reporter en zijn cameraman leuke filmpjes. De twintig filmpjes zijn terug te vinden Facebook-pagina en onze website en kunnen bij twijfel soelaas brengen. Nog leuk om weten is dat het meest populaire filmpje (gemeente Ternat) meer dan 4.000 keer werd bekeken.


Op de evenementen zelf werden infostanden opgesteld. Daar kregen de bezoekers meer uitleg aan de hand van een brochure of konden ze met een sjoelbak en magneetpanelen hun kennis testen. Een formule die bij jong en oud in de smaak viel.


Voor meer informatie kan je terecht bij Inge D'hoe en Hilde Fauconnier van de afvalpreventiedienst op het nummer 02 334 17 55 of 59. Of via e-mail: afvalpreventie@haviland.be.

PMD sorteren is kinderspel

PMD sorteren is kinderspel

PMD sorteren is kinderspel

PMD sorteren is kinderspel

PMD sorteren is kinderspel