A A A A

Week van de afvalophaler

Merci mannen en vrouwen!

Elke dag gaan tientallen mensen van Haviland intercommunale de baan op voor de inzameling van het huishoudelijk afval in Halle-Vilvoorde. Ze trotseren hiervoor de weersomstandigheden maar ook het drukke verkeer. De ophaalwagens en de ophalers zijn met heel wat middelen uitgerust om dit op een veilige manier te doen. Toch hebben ze hun veiligheid niet volledig in eigen handen. Uit een steekproef bij afvalinzamelaars in 2014 blijkt dat elke ophaler gemiddeld één keer per dag één geval van verkeersagressie ervaart, gaande van wild voorbijrazen tot fysiek en verbaal geweld. Dat betekent dat er dagelijks tussen 600 en 1.500 incidenten zijn. Dat alles is niet zonder gevaar voor de afvalophalers.

Respect

Alle intercommunales en gemeenten zetten een campagne op die oproept tot hoffelijk gedrag tegenover afvalophalers. ’Elkaar begrijpen = elkaar respecteren’ vormt de centrale insteek van de campagne. Wie elkaar begrijpt, zal elkaar ook veel meer respecteren. De campagne is niet enkel gericht naar de ophalers maar ook de pakwachters die dagelijks honderden recyclageparkbezoekers met raad en daad bijstaan.

Bedank de ophaler én parkwachter tijdens de ‘Week van de Afvalophaler’

Je kan zelf ook de afvalophalers bedanken door een sticker te kleven of je afvalzak. Bij je gemeente of op het recyclagepark kan je gratis een vel stickers krijgen. Kleef die sticker en stuur jouw resultaat door naar koen.dereu@haviland.be.

Uiteraard besteden we zelf ook de nodige aandacht aan onze mensen tijdens de ‘Week van de afvalophaler’. Op de facebookpagina van Haviland intercommunale kom je elke dag iets meer te weten over het werk van onze ophalers, parkwachters, kolkenruimers,…
Op vrijdag 25 november 2016 trakteren we al onze afvalophalers na hun ronde op onze site in Drogenbos op een heerlijk stukje taart met een tasje koffie.

Voor meer informatie kan je terecht bij Inge D’hoe van de afvalpreventiedienst op het nummer 02 334 17 59 of 0499 51 53 01. Of via e-mail: inge.dhoe@haviland.be.

Week van de afvalophaler