Brandweerkazerne Asse

Het gebouw heeft door het gebruik van betonpanelen als gevelbekleding een industriële look. De panelen worden afgewisseld met zink en volledig omsloten door een staalstructuur in persroosters.

Ligging:

Op de voormalige ‘Asphaltco-site’, vlakbij het station van Asse, langs de nieuwe ringweg N9k.

Planning:

Stap 4 - voltooid

Omschrijving:

Het gebouw heeft door het gebruik van betonpanelen als gevelbekleding een industriële look. De panelen worden afgewisseld met zink en volledig omsloten door een staalstructuur in persroosters. Binnenin het gebouw komt dezelfde sfeer terug door het gebruik van zichtbeton en zichtmetselwerk in betonblokken. Tussen de verschillende eenheden van het gebouw zijn grote daktuinen aangeplant, waarin de brandweerlieden zich kunnen ontspannen. Energieverbruik en duurzaamheid staan voorop met de installatie van een beo-veld voor geothermische warmterugwinning gekoppeld aan warmtepompen, zonnecollectoren voor sanitair warm water en een optimale benutting van zonnewinsten.

Brandweerkazerne zone Vlaams-Brabant-West
Brandweerkazerne1
Brandweerkazerne2
Brandweerkazerne3
Contact
Olivier Vandenbroucke
Projectcoördinator
Locatie