Bouwprojecten Affligem

Gemeentehuis Affligem

Gemeentehuis en bibliotheek van Affligem

Op de site van de Bellekouter heeft Haviland de verbouwing van het gemeentehuis en de nieuwe bibliotheek in goede banen geleid. Naast de gemeentelijke diensten zijn er ruimtes voorzien voor het OCMW, het gemeentelijk archief, een vergaderzaal en sanitair, maar ook de heemkring Belledaal kreeg een ruimte van 100 vierkante meter.

begraafplaats Affligem

Uitvaartpaviljoen Hekelgem

Het gemeentebestuur van Affligem besliste eind 2010 om op de begraafplaats in Hekelgem een uitvaartpaviljoen te bouwen. In uitvoeringsfase waren er meerdere problemen tussen aannemer, architect en de gemeente omdat het paviljoen niet volgens de ‘regels van de kunst’ werd gebouwd. Het kwam tot een lange gerechtelijke procedure tussen de gemeente en de aannemer. Na uitspraak werd het paviljoen vrijgegeven en kon er gestart worden met de herstellingswerken.

Cultuurzaal Affligem

Gemeentelijke cultuurzaal Sanderus in Affligem

In de gemeente Affligem is het Bellekoutercomplex gekend als centrale voorzieningenpool met onder andere het gemoderniseerde gemeentehuis, het politiegebouw, de sporthal, de cultuurzaal ‘Sanderus’, de recentelijke bibliotheek en sportfuncties zoals voetbalpleinen, een wielerpiste en een paardrijweide. De cultuurzaal wordt wekelijks gebruikt voor eetfestijnen en toneelvoorstellingen. De accommodatie is echter verouderd en komt niet meer tegemoet aan de gebruikersbehoeften en aan de wettelijke normering omtrent grootkeukens. De zaal zelf is in goede staat en wordt enkel opgefrist, maar de bijhorende randinfrastructuur zoals cafetaria, keuken, et cetera worden grondig aangepakt.