Groepsaankoop elektrische fietsen

De fiets wint de laatste jaren aan populariteit bij de modale Vlaming, niet alleen voor recreatief gebruik maar ook als volwaardig alternatief voor het woon-werkverkeer. Ze veroveren geleidelijk aan hun plaats terug in het verkeer als volwaardige weggebruiker. Om deze tendens een versnelling hoger te schakelen geeft Haviland de besturen en hun inwoners een duwtje in de rug door het aanbieden van een groepsaankoop voor elektrische fietsen. 

De elektrische fiets is de ideale oplossing voor verplaatsingen die net buiten jouw fietsbereik liggen, of voor wie wat minder mobiel is. Ook de pendelaars vinden steeds vaker de weg naar het fietspad. Deze gedragswijziging komt er enerzijds onder invloed van de toenemende fileproblematiek en de focus op het klimaat, maar is zeker ook dankzij de inspanningen die door de besturen geleverd zijn (en worden) om goede en veilige fietsinfrastructuur aan te bieden.

Momenteel nemen 16 gemeenten deel aan de groepsaankoop. Bekijk de kaart 

Praktische info

Iedereen die woont of werkt in een van de deelnemende gemeenten kan een fiets bestellen via de groepsaankoop. Vrijblijvend inschrijven kan via www.groepsaankopen.org/elektrischefietsen

Zowel elektrische fietsen (tot 25km/u) als bakfietsen maken deel uit van de mogelijkheden. Speed pedelecs (tot 45km/u) werden niet opgenomen in het aanbod. Er is keuze uit 27 stadsfietsmodellen en 4 bakfietsmodellen. Bekijk de modellen

Je kan via deze groepsaankoop een elektrische fiets of bakfiets aankopen. Een fiets leasen behoort niet tot de mogelijkheid.

De eerste bestelperiode liep van 15 september 2019 t.e.m. 15 december 2019. De tweede bestelperiode loopt van 1 maart 2020 tot 31 juli 2020.

De lokale fietshandelaar speelt een centrale rol: ze staan in voor het rijklaar maken en het onderhoud van de fietsen.

Demomomenten (uitgesteld!)

Niet zeker of het iets voor jou is, of welk model best bij je past? Test het uit tijdens een van de demomomenten in jouw buurt:

za 07/03 Halle 10u-12u Location marker iconatletiekpiste (thv sporthal De Bres)  
zo 08/03  Dilbeek 10u-12u Location marker iconGemeenteplein (thv gemeentehuis)
za 21/03 Ternat 10u-12u Location marker iconplein voor het gemeentehuis (Gemeentehuisstraat 21)
zo 22/03 Steenokkerzeel 9u-12u  Location marker iconparking ter hoogte van Mulslaan 5
zo 29/03 Zemst  10u-12u Location marker iconPlein van de verdraagzaamheid (thv bibliotheek)
vrij 24/04 Drogenbos 17u-20u Location marker icontegenover het gemeentehuis, Grote Baan 222
za 25/04 Beersel 13u30-16u30 Location marker iconGemeenveldstraat 3
UITGESTELD - De demomomenten werden conform de richtlijnen m.b.t. COVID-19 voorlopig uitgesteld. Meer info volgt.
Deelnemende gemeenten
Sint-Genesius-Rode Dilbeek Dilbeek Bever Overijse Londerzeel Kapelle-op-den-Bos Kapelle-op-den-Bos Zemst Zemst Kampenhout Steenokkerzeel Steenokkerzeel Vilvoorde Vilvoorde Machelen Machelen Zaventem Kraainem Kraainem Wezembeek-Oppem Grimbergen Meise Meise Merchtem Opwijk Wemmel Asse Asse Affligem Ternat Ternat Liedekerke Lennik Sint-Pieters-Leeuw Drogenbos Drogenbos Gooik Gooik Roosdaal Roosdaal Beersel Beersel Linkebeek Halle Halle Pepingen Pepingen Galmaarden Herne Hoeilaart