Inspiratiemoment kwaliteit
Praktische info

Tijdstip: dinsdag 17 september van 9 tot 14 uur

Locatie: Het Predikheren, Goswin De Stassartstraat z.n. in 2800 Mechelen

Kostprijs: 40 euro, exclusief btw

In samenwerking met

Logo's 3 intercommunalesAd hoK is een samenwerking tussen de streekintercommunales Haviland, Interleuven en IGEMO. Het huis voor omgevingskwaliteit wordt aangestuurd door een coördinatiecel, waarin de drie intercommunales vertegenwoordigd zijn. IGEMO treedt op als algemeen coördinator.

Het initiatief wordt gesteund door Team Vlaams Bouwmeester.

 

Op dinsdag 17 september organiseert ad HoK - huis voor omgevingskwaliteit een tweede inspiratiesessie 'Streven naar ruimtelijke kwaliteit?' in Mechelen. Leer de experten kennen en ontdek hun visie op ruimtelijke kwaliteit.

Programma
09.00 u. Ontvangst
09.30 u. Introductie 
09.45 u.

Topexperten aan het woord: 'wat is kwaliteit?'

  • Els Nulens (architect en stedenbouwkundige): Op haar palmares: ontwerper bij Manuel Solà-Morales in Barcelona, Projectteam Stadsontwerp aan de KU Leuven o.l.v. Marcel Smets en Buro 5 in Maastricht. Els richtte in 2013 Blauwdruk Stedenbouw op en is lid van de expertengroep van de Vlaams Bouwmeester en Winvorm West-Vlaanderen.
  • Hardwin De Wever (architect en stedenbouwkundige): Hardwin bouwde na zijn studies (UGent, KU Leuven, Henry Van de Velde) heel wat ervaring op in de publieke sector. Sinds 2008 is hij werkzaam bij AG VESPA, momenteel als directeur stadsprojecten. Als expert architectuur en stedenbouw is hij sinds kort ook lid van de kwaliteitskamer van ad hoK. 
11.30 u.

Getuigen aan het woord: de eerste ervaringen met de kwaliteitskamer

De kwaliteitskamer is een multidisciplinaire pool van experten waarop een lokaal bestuur kan beroepen. Voor complexe ruimtelijke vraagstukken biedt de kwaliteitskamer de nodige extra kennis. Walter Horemans (burgemeester & schepen ruimtelijke ordening Berlaar) en Bart Verheyen (senior expert bij ad hoK) schetsen de eerste ervaringen met de kwaliteitskamer. 

12.15 u. Voorstelling experten van de ad hoK kwaliteitskamer 
13.00 u

Meet & Eat

Leer de experten kennen via een speeddateformule tijdens de broodjeslunch.
Wissel van gedachten en ontdek hoe de experten naar ruimtelijke kwaliteit kijken.

14.00 u. Einde