Jobdate - logo Defensie
Wat doet Defensie?

Defensie werkt mee aan de bescherming van de belangen van ons land en zijn burgers, zowel in België als ver buiten de landsgrenzen. Ze neemt deel aan internationale opdrachten in het kader van de NAVO, de Europese Unie, een internationale coalitie of de Verenigde Naties. Zo neemt Defensie deel aan de NAVO-operaties in de Baltische Staten maar is ze ook met troepen aanwezig op het Afrikaanse continent, o.a. in Mali. Defensie is sinds jaren ook actief in het Midden-Oosten. Voorts stelt Defensie op permanente basis personeel en middelen ter beschikking op het vlak van veiligheid, rampen en terreurbestrijding. Onder de naam Operatie Vigilant Guardian (OVG) staan militairen, samen met de Politie, in voor de beveiliging van belangrijke openbare plaatsen.

Om al deze opdrachten te kunnen uitvoeren, heeft Defensie behoefte aan jonge gemotiveerde mensen. Daarom zoekt Defensie jongeren die er niet voor terugdeinzen om fysieke inspanningen te leveren, die van avontuur houden en die bereid zijn doordachte risico’s te aanvaarden. Het gaat om jongeren die graag in groepsverband en in open lucht leven, die een intensieve opleiding willen volgen en die over een goede fysieke conditie, een goede gezondheid en een mentaal evenwicht beschikken. 

Behalve de gevechtsfuncties, zoals paracommando, soldaat infanterist, matroos of jachtpiloot, biedt Defensie een brede waaier aan technische functies met zeer aantrekkelijke loopbaankansen in een hoogtechnologische  omgeving. 

Ook staan meer dan 150 vacatures open voor afgestudeerden met een master- of een bachelorsdiploma (zowel voor de categorie onderofficier als officier). 

Defensie biedt onder andere volgende voordelen: een grote diversiteit aan unieke jobs, studiemogelijkheden en bijscholingen, een actieve en aantrekkelijke loopbaan, promotie- en doorstroommogelijkheden, teamwork, een marktconforme verloning (netto beginsalaris van 1700 euro voor soldaten tot 2200 euro voor officieren), vergoedingen/toelagen tijdens oefeningen en operaties, een financiële tussenkomst bij medische zorgen, een hospitalisatieverzekering en gratis openbaar vervoer voor woon-werkverkeer.    

Contactgegevens

Informatiecentrum Brussel
Kortenberglaan 125
1000 Brussel

cic.bxl@mil.be
www.werkenbijdefensie.be

Contactpersoon

Dirk Van den Eede

dirk.vandeneede@mil.be